Το καλοκαίρι φτάνει προς το τέλος του, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουμε χρόνο για να εκμεταλλευτούμε τα οφέλη του.
Άλλωστε για πολλούς τώρα ξεκινάει. Προλάβετέ τα!
Η αισιοδοξία στο peak της!
Λίγο η θάλασσα, λίγο ο ήλιος λίγο η ανεμελιά των διακοπών μας δημιουργούν ένα αίσθημα ηρεμίας και ευεξίας. Το καλοκαίρι έχουμε την τάση να τα βλέπουμε όλα αισιόδοξα, το ποτήρι δεν είναι μισοάδειο αλλά μισογεμάτο! Το φως του ήλιου μας ηρεμεί τόσο, ώστε μας κάνει πιο δημιουργικούς και παραγωγικούς, θάβοντας το άγχος, την ένταση και τους πονοκεφάλους.
Αναπνεύστε καθαρό αέρα!
Το καλοκαίρι αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα. Για το λόγο αυτό, αφήστε πίσω το καυσαέριο και τρέξτε στην εξοχή για να αναπνεύσετε όσο περισσότερο καθαρό αέρα μπορείτε! Μην ξεχνάτε πως η σωστή οξυγόνωση του σώματος μας και του εγκεφάλου μας είναι ένα από τα κλειδιά για καλή υγεία!
Ευκαιρίες για σωματική άσκηση!
Το καλοκαίρι δεν υπάρχει δικαιολογία για να κάτσουμε σπίτι. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε και να χαρούμε τον ήλιο και τη φύση συνδυάζοντάς τα με σωματική άσκηση. Τι μπορούμε να κάνουμε; Πεζοπορίες, ποδήλατο, ψάρεμα τρέξιμο, επίσης να παίξουμε beach volley αλλά και να κολυμπήσουμε στα καταγάλανα νερά της χώρας μας! Αν είστε και από τους τυχερούς και ζείτε κοντά στην θάλασσα, έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε πολλά θαλάσσια σπορ που θα σας αναζωογονήσουν και θα σας χαρίσουν μια καλύτερη φυσική κατάσταση!
Η βιταμίνη D σε παραγωγική περίοδο!
Πώς παράγει ο οργανισμός μας με φυσικό τρόπο τη βιταμίνη αυτή; Με την έκθεση μας στον ήλιο. Φυσικά με μέτρο, δεν σημαίνει πως για να παράγεται η βιταμίνη αυτή πρέπει να εκθέτουμε το σώμα μας αλόγιστα στον ήλιο. Η βιταμίνη αυτή, δεν έχει την πρέπουσα σημασία, και λίγοι γνωρίζουν τις επιπτώσεις που έχει στην υγεία μας όπως απώλεια της οστικής πυκνότητας, οστεοπόρωση καθώς και μυική αδυναμία. Επιπλέον, σε πρόσφατες έρευνες που έγιναν, η έλλειψη της βιταμίνης D έδειξε ότι μπορεί να οδηγήσει και στην πτώση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους.
Φρούτα & λαχανικά, το δώρο του καλοκαιριού!
Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για αποτοξίνωση. Ποικιλία φρούτων και λαχανικών μας δίνουν τη δυνατότητα να τρώμε ελαφριά και δροσιστικά γεύματα ώστε να αντέξουμε τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Σύμφωνα μάλιστα με καινούργια έρευνα, 5 μερίδες λαχανικών την ημέρα και 2 φρούτων, αυξάνουν τη διάρκεια ζωής μας!