Ξενοδοχεία με social media… συνείδηση

Κάθε πόσα δευτερόλεπτα τσεκάρετε το facebook σας; Η selfie για σας είναι τρόπος ζωής; Θεωρείτε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι καλύτερο σας έχει συμβεί;
Αυτά τα ξενοδοχεία, αποφάσισαν να κάνουν την υπέρβαση και να δώσουν στους social media εθισμένους, αυτό ακριβώς που χρειάζονται.

Εύκολη πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα και μια καινούργια πρόκληση… Είτε προσφέροντας ένα καινούργιο μέσo κοινωνικής δικτύωσης, είτε προσφέροντας πρωτότυπες υπηρεσίες μέσω pinterest ή ακόμα και δωρεάν διαμονή για social media influencers.
Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr παρουσιάζει πέντε κορυφαία social media ξενοδοχεία για «κοινωνικές» βραδιές.
Ξενοδοχείο Four Seasons George V – Παρίσι, Γαλλία

Η αλυσίδα ξενοδοχείων Four Seasons ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη αλυσίδα ξενοδοχείων παγκοσμίως με παρουσία στο Pinterest με την καμπάνια τους Pin . Pack . Go . Μια social media υπηρεσία για τους υπάρχοντες και μελλοντικούς πελάτες τους, ώστε να ανταλλάξουν ιδέες και προτάσεις για το ταξίδι τους. Το ξενοδοχείο ενθαρρύνει τους χρήστες να δημιουργήσουν το δικό τους πίνακα με φωτογραφίες Pin . Pack . Go για ιδανικές διακοπές. Στη συνέχεια και αφού προσκαλέσουν τη συγκεκριμένη αλυσίδα και άλλους χρήστες να συμμετάσχουν στον πίνακα, το «εικονικό» ξενοδοχείο προσφέρει συμβουλές και δρομολόγια διαδρομής με βάση το συγκεκριμένο πίνακα. Το πρώτο ξενοδοχείο Four Seasons που ουσιαστικά προσφέρει αυτή την υπηρεσία είναι το George V στο Παρίσι. Εδρεύει σε ένα ιστορικό κτίριο χτισμένο το 1928 και κάθε γωνιά του αποπνέει τον αέρα της εποχής.

Ξενοδοχείο Ushuaïa Ibiza Beach – Ίμπιζα

Το ξενοδοχείο Ushuaia Ibiza Beach συνδυάζει αρμονικά τις στιγμές χαλάρωσης με τη μουσική, την πολυτέλεια και τα social media όπως το facebook . Σε ευδιάκριτα σημεία σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου υπάρχουν μηχανήματα όπου οι επισκέπτες μπορούν να σκανάρουν τα ειδικά βραχιόλια που τους έχουν δώσει από το ξενοδοχείο και αυτόματα να επιλέξουν αν θέλουν να κάνουν check in ή να ανεβάσουν φωτογραφία ή να ανανεώσουν το status τους στο facebook . Καλά καταλάβατε! Τα βραχιόλια είναι συνδεδεμένα με τον προσωπικό facebook λογαριασμό του επισκέπτη. Επιπλέον το εν λόγω ξενοδοχείο είναι το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο που παρέχει τη δυνατότητα πληρωμής με δακτυλικά αποτυπώματα μέσω Pay Touch .

Ξενοδοχείο Nordic Light – Στοκχόλμη, Σουηδία

Φανταστήκατε ποτέ ότι θα μπορούσατε να αποπληρώσετε τη διαμονή σας σε ένα ξενοδοχείο με βάση τους φίλους που έχετε στο facebook ; Και όμως συμβαίνει. Στο ξενοδοχείο Nordic Light στη Σουηδία, οι επισκέπτες μπορούν να έχουν μεγάλη έκπτωση ή ακόμα και διαμονή δωρεάν, αν έχουν πολύ ισχυρά προφίλ στο facebook και στο instagram . Το μόνο αντάλλαγμα που ζητάει το ξενοδοχείο, είναι ο επισκέπτης καθόλη τη διάρκεια της διαμονής του να μοιράζεται εικόνες του ξενοδοχείου του στα συγκεκριμένα social media με τους φίλους του.

Ξενοδοχείο TRYP Times Square South – Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Τι το διαφορετικό έχει να προσφέρει το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στους απανταχού εθισμένους με τα social media ; Ακόμα ένα καινούργιο social media , ειδικό για τους χώρους του συγκεκριμένου ξενοδοχείου. Ονομάζεται LobbyFriend και προορίζεται αποκλειστικά για τους ενοίκους του ξενοδοχείου, προκειμένου να επικοινωνούν μεταξύ τους αλλά και με το προσωπικό. Με την άφιξη τους στο ξενοδοχείο, τους ζητάτε να κατεβάσουν την εφαρμογή μέσω iTunes , προκειμένου να μπορούν να επικοινωνήσουν με το προσωπικό αλλά και να έχουν πρόσβαση σε όλα τα events που λαμβάνουν χώρα σε κοντινή απόσταση αλλά και γενικότερα στην Νέα Υόρκη. Στο λόμπυ του ξενοδοχείου, υπάρχουν δυο μεγάλες οθόνες για να είναι οι επισκέπτες up to date για τα δρώμενα αλλά και για το social status των υπαλλήλων.

Ξενοδοχείο 1888, Σύδνεϋ, Αυστραλία

Μοναδική θέα από κάθε δωμάτιο, έντονα και μοντέρνα χρώματα, και ένα εστιατόριο που θα σας κάνει να νιώσετε σαν στο σπίτι σας. Δωρεάν Wi – Fi σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου για χαρούμενα tweets από τη μακρινή Αυστραλία και δωμάτια, το καθένα με το δικό του ξεχωριστά μοντέρνο στυλ. Κάθε δωμάτιο έχει το δικό του ipad για ακόμα πιο εύκολο σερφάρισμα στο Internet καθόλη τη διάρκεια της μέρας και μεγαλύτερης ευκρίνειας φωτογραφίες. Το ξενοδοχείο 1888 μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί Instagram ξενοδοχείο. Στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου οι ένοικοι θα βρουν οδηγίες με τα καλύτερα σημεία της πόλης που αξίζει να βγάλουν γύρω από το λιμάνι Darling . Ειδικά διαμορφωμένος χώρος selfie περιμένει του επισκέπτες στο λόμπυ του ξενοδοχείου. Μόνη προϋπόθεση είναι να χρησιμοποιηθεί το hastag #1888, ενώ για τους φανατικούς του Instagram με παραπάνω από 10.000 followers το ξενοδοχείο προσφέρει μια δωρεάν διανυκτέρευση.