Από το Μεξικό και τις παραλίες της Playa del Carmen μέχρι τους δρόμους της Αβάνας και την Τοσκάνη έχουν τις ρίζες τους τα ακόλουθα 5 ακόλουθα best-selling cocktails, τα οποία κοσμούν τη λίστα του Drinks International Brands Report 2021.

To Brands Report Drinks International είναι ο παγκόσμιος θεσμός στον κλάδο των αλκοολούχων ποτών, που αναδεικνύει τις best-selling και πιο δημοφιλείς ετικέτες ανά τον κόσμο.

Margarita

H Margarita αντιπροσωπεύει πλήρως τον μεξικάνικο πολιτισμό και η συνταγή που δίνεται από τον International Bartenders Association περιέχει:

50 ml τεκίλα (αυστηρά 100% από αγαύη)
20 ml triple sec
15 ml χυμό από φρέσκο lime

Η προετοιμασία μιας Margarita είναι ζήτημα ισορροπίας. Η γλυκύτητα και η οξύτητα πρέπει να είναι καλά ισορροπημένα. Τα συστατικά πρέπει να αναδεύονται καλά μέσα στo shaker για να αραιώνεται σωστά το μείγμα και να αποκτά ομοιογενή σύσταση. Στη συνέχεια, το μείγμα τοποθετείται σε παγωμένο ποτήρι, με τις άκρες διακοσμημένες με κρούστα αλατιού.

Dry Martini

Το Dry Martini για πολλούς είναι ο αληθινός βασιλιάς των κοκτέιλ. Το κομψό ποτήρι που ενδείκνυται για το Dry Martini, έχει περάσει από πάγκους μπαρ σε όλο τον κόσμο και ακόμη και σήμερα, μετά από πολλά χρόνια ιστορίας, είναι μια από τις πιο απαιτητικές μίξεις. Η κλασική συνταγή απαιτεί ένα καλής ποιότητας gin.

60 ml gin
10 ml ξηρό βερμούτ

Τοποθετούνται τα δύο υλικά σε ένα ποτήρι ανάμειξης γεμάτο πάγο ώστε να αποκτήσουν τη σωστή θερμοκρασία. Πριν το φιλτράρισμα του πάγου σε ένα (κρύο) ποτήρι μαρτίνι, επιλέγεται η διακόσμηση: ελιά ή λεμόνι. Στη δεύτερη περίπτωση, ενώ το μείγμα στάζει μέσα στο ποτήρι, θα πρέπει να εξατμιστούν τα αιθέρια έλαια απευθείας από το ξύσμα.

1611300697590944 cocktail pi bevuti al mondo dry martini L Officiel Italia

Daiquiri

Η Floridita της Κούβα, είναι το μέρος όπου ο συγγραφέας Hemingway, μετά τις περιηγήσεις του, πήγε να πιει ένα εξαιρετικό Daiquiri. Αυτό το φρέσκο ​​και έντονο ποτό με βάση το ρούμι ,είναι ικανό να περιβάλλει τη ζεστή ατμόσφαιρα της Καραϊβικής μέσα σε ένα ποτήρι. Τα συστατικά για την προετοιμασία του είναι:

60 ml Ρούμι Κούβας
20 ml φρέσκο χυμό λεμόνι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

Όπως και με τη Margarita, το Daiquiri πρέπει επίσης να έχει μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ της οξύτητας του λεμονιού και της γλυκύτητας της ζάχαρης. Όλα τα συστατικά αναμειγνύονται σε ποτήρι ανάμειξης με πάγο και στη συνέχεια μεταφέρονται σε παγωμένο ποτήρι.

Negroni

Στη Φλωρεντία, πριν από εκατό περίπου χρόνια ο Count Camillo Negroni εφηύρε το μείγμα αυτό, στο οποίο έδωσε το όνομά του. Επιστρέφοντας από τα ταξίδια του στο Λονδίνο, πρότεινε στον αξιόπιστο μπάρμαν του να δώσει μια διαφορετική εκδοχή ενός κοκτέιλ που έπινε μέχρι τότε. Τα συστατικά του:

30 ml gin
30 ml Campari
30 ml κόκκινο βερμούτ

Το Negroni φτιάχνεται απευθείας στο ποτήρι στο οποίο σερβίρεται. Πρώτα γεμίζεται με πάγο, προστίθενται τα συστατικά σε ίσα μέρη και στη συνέχεια αναδεύονται. Μια φέτα πορτοκαλιού στο φινίρισμα και το κοκτέιλ είναι έτοιμο.

1611300924474434 Negroni cocktail L Officiel Italia

Old Fashioned

Στην κορυφή της κατάταξης των πιο δημοφιλών κλασικών κοκτέιλ στον κόσμο είναι το Old Fashioned. Ένα ποτό για τους λάτρεις του bourbon (αμερικανικό απόσταγμα δημητριακών) που φέρνει μαζί του περισσότερα από 150 χρόνια ιστορίας. Απολαμβάνεται αργά και πολλοί υποστηρίζουν ότι ακόμη και η προετοιμασία του δεν πρέπει να είναι πολύ βιαστική, αλλά πρέπει να γίνεται σύμφωνα με ακριβή βήματα. Τα συστατικά για τη δημιουργία του είναι τα εξής:

45ml bourbon
1 κύβος ζάχαρης
Μερικές σταγόνες Angostura Bitters
Μια πρέζα σόδα

Όπως και το Negroni, το Old Fashioned, φτιάχνεται απευθείας στο ποτήρι στο οποίο θα σερβιριστεί. Η παρασκευή ξεκινάει τοποθετώντας τον κύβο ζάχαρης σε ένα χαμηλό ποτήρι ο οποίος “βρέχεται” με την Angostura και πασπαλίζεται με την πρέζα σόδας. Αφού λιώσει, τοποθετούνται τα παγάκια και προστίθεται το bourbon, αναμειγνύοντας με ένα κουτάλι για να κρυώσει το μείγμα και να φτάσει στο σωστό σημείο αραίωσης. Αιθέρια έλαια πορτοκαλιού και ένα κεράσι μαρασκίνο ολοκληρώνουν τη συνταγή για το πιο δημοφιλές ποτό στον κόσμο, το οποίο, αξίζει να αναφερθεί ότι παραμένει στην κορυφή της λίστας για 6η συνεχόμενη χρονιά.

Enjoy!